Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 31. tammikuuta 2012

Kruger Parkin eläimiä

Safarilla Big 5 ovat seuraavat eläimet: elefantti, sarvikuono, puhveli, leijiona ja leopardi. Näimme kaikki muut, mutta emme leopardia. Se onkin kuulemma vaikea löytää.

Lisäksi näimme kirahveja, pahkasikoja, hyeenoja, paviaaneja, vervet monkeys eli vihermarakatteja tai vervettejä, seeproja, wildebeest eli gnu-antilooppeja, kuduja, impaloita ja muita antilooppeja ja paljon lintuja, kuten fish eagle -parin ja kuningaskalastajia. Aivan mahtavaa!

Ostimme kirjan, jossa on kuvia eläimistä ja merkitsimme siihen päivämäärän viereen, kun näimme eläimen. Keräilyvimma iski. Otamme kirjan mukaan myös eni kerralla, sillä Krugeriin on pakko päästä uudestaan!



Eräänä päivänä tien viertä tallusti noin 20 yksilön norsulauma. Kun lauma kasvaa näin isoksi, se kuulemma yleensä hajoaa kahtia. Aikuiset muodostivat muurin pienten poikasten ympärille, mutta olivat muuten rauhallisia. Elefantti voi olla hyvin vaarallinen, jos se hermostuu. Se pystyy kaatamaan auton kärsällään.


Sarvikuojakin näimme ihan läheltä. Se oli jännittävää. Kuukausi sitten 11 sarvikuonoa löytyi tapettuna Krugeristä. Salametsästäjät olivat vieneet niiden sarvet. Niinpä alueella näkyi sotilaita sarvikuoja suojelemassa. Hyvä niin.

Ja vanha ystävämme kirahvi alla. Oli aika hurjaa nähdä tiellä juoksenteleva kirahvi.




Yksinäinen hyeena katseli sekin tulvatuhoja sillalla.


Martin ja Justin kävivät eräänä aamuna aikaisin ajelulla, ja saivat vastaantulijalta vihjeen: kolme urosleijonaa makaa pensaan juurella autojen kääntymäpaikalla. He kävivät heti kuvaamassa leijonat, ja tulivat hakemaan meidät tytöt aamusuihkusta suoraan leijonia katsomaan. Niiden harjat olivat niin upeita, niin karheita... Leijonat makasivat samassa paikassa koko päivän, joten arvelimme niiden sulattelevan jotakin suurta!



Warthog eli pahkasika yllä ja gnu-antiloppi eli wildebeest alla.


Impalat olivat aina seuranamme ja niistä oli meille paljon iloa koko matkan ajan.

1 kommentti:

  1. Piti vielä sanomani, että Johannesburgiin on Kapkaupungista 1400 km ja sieltä vielä 400 km Krugeriin. Lensimme Joburgiin ja ajoimme sieltä autolla Krugeriin. Ei ihan naapurissa nämä norsut tallaa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.