Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Cape Town Book Fair tänään



Tänään kävin kirjamessuilla. Siellä oli hyvin tutun oloista eli samanlaista kuin suomalaisilla kirjamessuilla. Messut olivat hieman pienemmät kuin Turun Kirjamessut. Jäin kaipaamaan eteläafrikkalaisten kustantamojen läsnäoloa. Paikalla oli paljon pienkustantamoja ja ilahduttavan paljon akateemisia kustantamoja, mutta ei niinkään kaunokirjallisuuden kustantajia. Kirjailijoita ei myöskään ollut paikalla yhtä paljon kuin suomalaisilla messuilla. Näin sentään vilauksen messujen kunniavieraasta, kenialaisesta Ngugi Wa Thiong'osta.

Heti alkuun ostin Nadine Gordimerin uuden romaanin, jota katselin jo aiemmin kirjakaupassa. Luin muutaman sivun romaania ja voin vain ihmetellä kuinka tuoretta tekstiä 89-vuotias kirjailija saa yhä aikaan!



Kävin kuuntelemassa kaksi kustannusalaan liittyvää esitelmää. Toinen oli nimeltään Career opportunities in publishing industry ja kuulin, että kustannusalaa voi opiskella sekä Pretorian että Witwaterstrandin yliopistoissa. Toinen esitelmä oli How to promote your book to the media with free publicity. Jälkimmäiseen esitykseen liittyen ostin kirjan Pimp my Site. Saa nähdä, minkälaisia ideoita tämänkin verkkosivun parantamiseen siitä saan!



Tänään on Youth Day Etelä-Afrikassa ja sen kunniaksi tuin vielä Cover 2 Cover -organisaatiota ostamalla heidän nuorisoromaaninsa ja lahjoittamalla sen koulukirjastoon. Cover 2 Cover -kirjasarja on kirjoitettu township-nuorten elämästä ja suunnattu township-nuorille erityisesti. Lisätietoa: http://cover2cover.co.za/about-us/the-need/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.