Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Verloren vlein lämmin syysviikonloppu

Olimme pitkän viikonlopun Verloren vleillä Eland's Bayn lähellä, noin 250 kilometrin päässä Kapkaupungista länsirannikkoa pitkin. Mieheni Martinin vanhemmilla on siellä holiday house eli mökki. Talossa ei ole sähköjä, mutta suihkut ja vesivessat löytyy. Siellä ollaan aina internetin ja pääosin myös kännykän toiminnan ulottumattomissa, joten siellä tulee luettua ja kudottua paljon. Näin juhannuksen lähestyessä täällä etelässä päivä on lyhyimmillään, ja aurinko laskee jo kuudelta. Päivä on siis kovin lyhyt, kun sähkövaloja ei ole. Käytämme öljylamppuja ja uutuutena myös kuvissa näkyviä Consolin Solar Jar -aurinkokennolamppuja.

Oli lämmin viikonloppu: noin 25 astetta joka päivä, mutta illalla viileni ja yöllä oli noin 10 astetta. Istuimme kumminkin puupolttoisen grillin äärellä ulkona melkein joka ilta. Martinin veli oli perheineen myös vleillä, ja meillä oli oikein hauskaa.

Kaikki on nyt niin vihreää länsirannikolla, missä kesällä aurinko polttaa pellot ja niityt ruskeaksi. Otin kuvan auton ikkunasta, mistä näkyy oikeastaan vain väri: hehkuva vihreä. Joitakin kukkiakin oli jo putkahdellut esiin, mutta varsinainen kukka-aika eli flower season alkaa elokuussa. Silloin menemmekin vleille seuraavan kerran, koskapa kesä-heinäkuussa olemme tietysti Suomessa!









Luin Lauren Beukesin Moxylandin loppuun. Hieno kirja tulevaisuuden Kapkaupungista! Ja Némirovskyn koko tuotanto on projektinani.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.