Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 19. helmikuuta 2013

Villasukkia helteessä






Meillä on ollut tänä vuonna Kapkaupungissa todella hieno ja kuuma kesä. Helteet alkoivat marraskuussa, eivätkä ole hellittäneet kuin hetkeksi. Mutta mitä tekee hullu suomalainen hien virratessa pitkin selkää? Kutoo tietysti villasukkia tulevan talven varalle. Koska me suomalaiset tiedämme, että talvi tulee aina - nopeammin ja kylmempänä kuin luulisi. Ystäväni Lotta epäili aiheellisesti, huovuttuvatko sukat hikisissä näpeissäni kutomisen aikana, mutta ei huolta. Luotettava suomalainen villalanka ei kärsinyt lainkaan yllättävistä kutomisolosuhteista.

Ensimmäinen pari on kudottu Novitan perusohjeella harmaata ja poltetun oranssin väristä 7 veljestä -lankaa yhdistelemällä. Varren kapeat raidat ovat jotain muuta lankaa, joka löytyi varastoistani. Eikös ole aika hieno raita-design? Ne menevät sukulaistytölle täällä Kapissa. Villasukkadiplomatiani perhepiirissä täälläpäin maailmaa jatkuu!

Toinen pari on kudottu ilman kantapäätä kiertäen 2 oikein 2 nurin. Ohje löytyy Pirkanmaan kotityön julkaisemasta ohjekuvastosta "Sukkia", jonka ostin heinäkuussa 2012. Raitavärjätty 7 veljestä -lanka tekee raidat itsestään. Nämä sukat ovat minulle ja ihan mun väriset!

Tänään on ihana ilma, 25 astetta. Lempilämpötilani. Ai milloin ilmat viilenevät täällä päin? Pääsiäisestä alkaen.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.