Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kirstenboschin käsityöläismarkkinoilla



Kuva on Kirstenboschin kasvitieteellisestä puutarhasta joulukuulta 2011.

Joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina Kirstenboschin kasvitieteellisen puutarhan sisäänkäynnin lähellä on käsityöläisten markkinat Kirstenbosch Craft Market. Kävimme siellä eilen. Oli taas 30 astetta ja keskipäivän kuumuus, kun kävelimme ympäri markkina-aluetta. Melkein heti tapasimme Martinin enon Johnin ja miehet jäivät juttelemaan minun kierrellessäni kojulta toiselle. John oli auttamassa ystäväänsä kojun pidossa eli istuskeli mukavasti aurinkovarjon alla. Ei hullumpi tapa viettää sunnuntaita.

Markkinoilla myytiin tietysti afrikkalaisia käsitöitä, mutta nämä markkinat olivat pääosin valkoisten hoidossa. Myynnissä oli pöytäliinoja, tyynyliinoja, laukkuja, piknikmattoja, koreja, hilloja, hunajaa, piiraita ja täytettyjä lättyjä. Tällä kertaa emme ostaneet muuta kuin englantilastyyliset lihapiirakat lounaaksi ja jälkiruuaksi jaoimme nougat-patukan, joka oli pehmeä ja tuore.

Mieleeni jäi Fired up Potteryn koju, missä myytiin kauniita keraamisia pesualtaita. Käsintehdyn altaan voi tilata mittatilaustyönä tai ostaa valmiina. Katselin hartaasti provencelaistyylistä allasta, joka oli koristelu laventelin kukkasin. Mutta aika turha kai sellaista on hankkia, kun ei ole sille paikkaa. Hinta oli uskomattoman hyvä: 65 euroa.

http://www.fireduppottery.co.za/washbasins.html

Markkinoiden jälkeen kävelimme ympäriinsä todella rikkaalla asuinalueella, missä tontit olivat valtavia ja huvilat linnoja. Kävelyretki oli mukava, koska Kirstenbosch on alueella, missä sataa eniten koko Kapkaupungissa. Kaikkialla oli niin vehreää ja puut olivat vanhoja ja valtavavan suuria. Juuri veden vuoksi kasvitieteellinen puutarha on siellä, missä se on.

Lisätietoa markkinoista: http://capemarkets.co.za/kirstenbosch-craft-market/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.