Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 29. toukokuuta 2012

Tuunaa maljakko neulomalla
Olen hyvin tyytyväinen uuteen maljakkooni! Maljakko on tosin vanha. Olen omistanut sen jo jonkin aikaa ja se on kirpparilta ostettu. Mutta kudoin sille sukan tai säärystimen, joka muunsi sen aivan erilaiseksi. Sain idean sisustuslehdistä, joiden mukaan neuletekstuurit ovat hyvin trendikkäitä myös sisustustavaroissa. Kudoin maljakon päällisen kuin sukan varren.

Ohje tässä: Luo tarvittava määrä silmukoita maljakon koosta riippuen. Tähän maljakkoon tarvittiin 42 silmukkaa. Kudo sukkapuikoilla suljettuna neuleena 2 oikein, 2 nurin 10 kierrosta, sitten yksi kierros kokonaan nurjaa, sitten taas 10 kierrosta 2 oikein, 2 nurin jne. Lopuksi kudo kolme kierrosta kokonaan nurin ja päättele silmukat kutomalla nurin. Käytin valkoista villalankaa, joka vastaa esim. Seitsemää veljestä Suomessa, ja sukkapuikkoja numero 3,5.

Superhelppoa ja lopputulos on hauska. Näyttää siltä, että piikkisian piikit ovat lämpimässä maljakossa. Asetelma näyttää erityisen hyvältä kynttilänvalossa. Tällä tavoin voi tuunata maljakon, jonka väristä ei pidä, tai jossa on kuvio, joka ei enää miellytä. Kannattaa valita aika suora maljakko, niin tuunaaminen on helpompaa. Samalla tavalla voi koristaa laseja kynttilälyhdyksi kutomalla pitsineuletta, niin valo näkyy läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.