Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Africa Cup of Nations AFCON 2013




Tänään se alkaa! Africa Cup of Nations eli jalkapallon Afrikan mestaruuskilpailut järjestää Confederation of African Football (CAF)19.1.-10.2.13. Alun perin tämän vuoden kisojen piti olla Libyassa, mutta levottomuuksien vuoksi ne siirrettiin Etelä-Afrikkaan. Pelejä on pääasiassa Johannesburgin Soccer Cityssä National Stadiumilla, mutta myös Durbanissa ja Port Elizabethissä. Kapkaupungissa ei ikävä kyllä pelata tällä kertaa, joten en ole itse menossa katsomaan pelejä.

Karsinnan jälkeen mukana ovat seuraavat valtiot: Etelä-Afrikka, Ghana, Mali, Sambia, Nigeria, Tunisia, Norsunluurannikko, Marokko, Etiopia, Kap Verde, Angola, Niger, Togo, Kongon Demokraattinen Tasavalta, Burkina Faso ja Algeria.

Innostus on käsin kosketeltavaa! TV:ssä näytetään tanssivia ja laulavia jalkapallofaneja eri puolilta Afrikkaa, jotka ovat saapuneet Etelä-Afrikkaan kannustamaan joukkuettaan. Tämä tapahtuma koskettaa, innostaa ja yhdistää tavallisia afrikkalaisia sekä täällä että kotona TV:n ääressä.

Lipun myynti ei aluksi sujunut ollenkaan hyvin teknisten ongelmien ja heikon organisoinnin vuoksi ja mainonta on ollut olematonta. Järjestäjiä on moitittu tämän vuoksi. Liput ovat onneksi olleet halvempia kuin MM-kisoissa 2010. Nyt stadionit on kuitenkin saatu täyteen ja suurin huoli tällä hetkellä on säätila. Johannesburg kuuluu kesäsateiden alueeseen ja tälle iltapäivälle ja illalle on ennustettu kaatosadetta. Avajaiset ja aloituspeli ovat siis vaarassa. Jos avajaisia ei peruta, niitä voi katsoa suorana täältä tänään klo 16.30:
http://en.starafrica.com/football/video-orange-afcon-opening-ceremony-live.html

Avajaisissa National Stadiumilla esiintyy afrikkalaisia tähtiä ja mukana on myös presidentti Jacob Zuma. Avajaispelissä kello kuudelta pelaavat Etelä-Afrikka ja Kap Verde. Etelä-Afrikan ja Suomen kellonaika on sama näin talviaikaan. Etelä-Afrikan joukkue Bafana Bafana ei ole menestynyt kovin hyvin viime aikoina, mutta paikalliset antavat varmasti täyden tukensa joukkueelleen tänä iltana.

Ei muuta kuin vuvuzelat soimaan!

http://www.afcon2013online.com/index.php
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Africa_Cup_of_Nations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.