Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 14. tammikuuta 2013

Reilua kahvia ja erilaisia hilloja



Olen aina ollut hillojen ystävä, mutta täällä innostukseni on saanut uutta tulta eksotiikasta. Etelä-Afrikassa on harvoin tarjolla suomalaisille tuttuja marjoja, kuten herukoita, mutta sitä useammin löytyy uusia makuelämyksiä. En ollut koskaan ennen maistanut youngberryä, ennen kuin löysin Hermanuksen matkalla Houw Hoek Farm Stallista ( http://www.houwhoekfarmstall.co.za/ ) youngberry-hilloa. Eniten se muistuttaa karhunvatukkahilloa, jota on yleisesti täällä tarjolla. Youngberry on kuitenkin vähän kirpeämpää, mikä sopii minulle, herukkahillojen ystävälle. Toinen kuvassa oleva purkki on täynnänsä kullankeltaista greippimarmelaadia, joka maistuu ihanalta teen kanssa. Sitä valmistaa Old Cape Farm Stall Constantiassa, Kapkaupungin esikaupungissa. Hedelmähilloja täällä on laaja valikoima tarjolla kaupoissakin, mutta toissapäivänä valmistin itse persikka-vaniljahilloa, josta tuli oikein hyvää.



Tätä Bean There'n etiopialaista kahvia saa lähikaupastamme Sea Pointin Sparista. Kapkaupungissa on monta erinomaista mikropaahtimoa, mutta niiden kahvit pitää useimmiten ostaa paahtimon omasta kahvilasta. Onkin kätevää, että Bean There -kahvia saa supermarketista. Kirjoitin reilun kahvin paahtoon erikoistuneesta Bean There'stä aiemmin Johannesburgin matkamme yhteydessä, jolloin maistoin heidän kahviaan ensi kertaa. Bean There'llä on kahvila Kapkaupungissakin, osoitteessa 58 Wale Street. Blogin vasempaan sivupalkkiin olen kerännyt linkkejä paikalliseen kahvikulttuuriin liittyen.

Täällä lisätietoa Bean Theren reilun kaupan ideologiasta ja single origin tuotteista: http://www.beanthere.co.za/uncover/bean-there

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.