Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 26. syyskuuta 2011

Open Book Festival ja rugby

Osallistuin perjantaina Open Book Festivaliin Kapkaupungissa ja kuuntelin pari kiinnostavaa esitystä. Kirjoitin pitkän sepustuksen mobiilikirjallisuudesta nuorille Café Voltaire -blogiin:
http://avaincafevoltaire.blogspot.com/

Muuten täällä on nyt erittäin ajankohtaista rugby. Uusi-Seelannissa on nimittäin käynnissä rugbyn maailmanmestaruuskisat ja Etelä-Afrikka on hallitseva maailmanmestari, joten TV on täynnä rugbya. Ja pelit pelataan ja katsotaan telkusta aikaisin aamulla aikaeron vuoksi. Rugby on onneksi aika suoraviivaista, toisin kuin kriketti, josta en vieläkään ymmärrä mitään. Rugbyssa isot äijät punnertaa kasassa ja juoksee välillä pallon kanssa viivan yli, jolloin tulee maali. Jee. Mutta täällä rugbysta on tullut kansallisen yhtenäisyyden symboli. Nelson Mandelan kannustuksella myös mustat alkoivat tukea valkosuten lajina pidettyjä rugbynpelaajia vuonna 1995, ja silloin EA voitti MM-kultaa. Viime vuonna sama ihme saatiin toistettua, ja juuri koko kansan tuella. Perjantaina pidetään bokka-T-paitaa eli rugbyjoukkueen kannustuspaitaa päällä. Ja tosiaan: jos valkoiset alkoivat kastoa jalkapalloa viime vuonna, niin mustat pitävät rugbypaitaa tänä vuonna. Hieno homma! Yhtenäisyyden eteen pitää todella nähdä vaivaa täällä kahden varallisuustason maassa.

1 kommentti:

  1. Enää ei kannata mainitakaan rugbya, koska takkiin tuli. Nyt vaan mutistaan jotain tuomaripelistä ja halutaan unohtaa koko kisat.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.