Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 17. lokakuuta 2011

Exile on Main Road





Beach Roadista olen puhunut paljon, mutta aivan yhtä tärkeä on Beachin kanssa samansuuntainen Sea Pointin kauppakatu Main Road. Arthur’s Roadilla asumme, joten siitä lähdetään liikkeelle tutustumaan paikkoihin, jotka meitä kiinnostavat. Käännytään Arthur’s Roadilta Main Roadille vasemmalle Green Pointin suuntaan ja katsotaan ensin vasemman puolen tarjontaa.

Heti kulmassa on Asian Spice Supermarket, josta ostin thaimaalaista vihreää teetä R20. Siellä myydään mausteita ja kuivaruokaa, mutta uutuutena myös thaimaalaista ja kiinalaista take away -ruokaa. Ystävällistä palvelua ja mukava lisä tavallisiin ruokakauppoihin. Mr Chan on erittäin hyvä kiinalainen ravintola, joka on ollut tässä pitkään. Kävimme pari viikkoa sitten siellä syömässä, ja totesimme sen paljon isommaksi ja paremmaksi kuin luulimme.

Goldies Deli Diner tunnetaan hyvin Sea Pointissa, joka on juutalainen kaupunginosa. Kosher-ruokaa saa edelleen monesta paikasta Main Roadilla, mutta Goldies Deli on oikea herkkusuiden paratiisi. Se on deli-dinerin lisäksi catering-palvelujen tarjoaja, joten moni kutsujen järjestäjä tilaa sieltä Malva Puddingit ja muut herkut. Ostimme sieltä eräänä päivänä kaalikääryleitä, kiinalaisia lihapullia ja riisiä kahdelle ja hinnaksi tuli R60. Kotiruokaa parhaimmillaan. Ja erinomaiset bagelsit!

120 Main Rd: Käytettyjen huonekalujen liike kahdessa eri liikehuoneistossa (pesula välissä) nimeltä Sea Point Furnisers. Ostimme sieltä upean vanhan kirjoituspöydän, joka on todella massiivinen, sekä kaksi puista pikku pallia ja ruusulautasen sekä vanhoja laseja. Sea Point Furnisheria pitää vanha juutalainen rouva Dora, joka on ihastuttava – kauppias henkeen ja vereen.

African Craftsmarket on erittäin kiinnostavan oloinen liike, joka myy afrikkalaisia käsitöitä ja veistoksia ja helmitöitä. Sieltä löysimme zulu-naamion, joka on nyt seinällämme.

CNA on paperitavaraliike, joka myy myös kirjoja ja lehtiä. Sieltä haen usein muoti- tai sisutuslehtiä tai toimistotavaraa. Ihan Main Roadin alussa on Sea Pointin kirjasto, jonne en vieläkään ole päässyt. Kerron sitten lisää, kun tutustun siihen.

YLITÄ KATU JA KÄÄNNY TAKAISIN
Café Erté on nimensä mukaisesti art deco -tyylinen kahvila ja baari. Brandy-tarjouksia! Sen vieressä on suosittu Café Sofia. Nämä löytyvät Frères Roadin kulmasta.

Adolphe Center on iso kauppakeskus, jossa on Pick’n Pay supermarketin lisäksi toinen Clicks-apteekki, luontaistuotekauppa, kännykän korjausliike ja Computer in City, joka myy tietokoneen lisäosia ja johtoja jne.

Telcom on puhelinoperaattori, jonka kautta tilasimme netin ja lankapuhelimen kotiimme. Vierailimme lukemattomia kertoja toimistossa paikan päällä ennen kuin yhteys vihdoin saatiin. Juoksuttavat asiakasta ihan turhaan koko ajan toimistolle.
Sitten olemme Laughtonsin hardware storen kohdalla. Heillä on myös taimitarha ja he myyvät puutarhatuotteita. Ostimme sieltä pelargonioita ja multaa ja paikallisesti valmistettuja parvekeruukkuja.

Ensimmäinen paikka, jossa olimme Main Roadilla asiakkaana, oli Easi Com -internetkahvila. Siellä voi myös skannata ja printata, joten sieltä käsin hoidimme sekä Turun asuntomme vuokrasopimuksen allekirjoitukset että Sea Pointin asuntomme vuokrasopimuksen. Halpaa hupia: R6 puolen tunnin nettisessio. Käytämme sitä nykyään printtaamiseen.

La Bohéme on wine bar & bistro ja sen kanssa samaa puljua on La Bruixa Espresso -kahvila. Kävimme siellä ensi kertaa viime perjantaina ja ruoka oli ihanaa! Söin kasvisrisottoa ja jälkiruuaksi crème brûlén. Mmmm.

Mykonos Taverna on kreikkalainen ravintola, joka näyttää mukavalta sinivalkoisine sisustuksineen, mutta miksi se on aina tyhjä? Sen vieressä on huoltis Total. Huoltoasemia Main Roadilla on muistaakseni kolme. Shoprite on iso halpis-supermarketti, jossa käymme aina silloin tällöin ostoksilla. Ihan ok.
Hyväntekeväisyyskirpputori Help a rural child myy sekä vaatteita että kirjoja, ja kirjakauppa on tullut jo tutuksi. Ostin sieltä kolme kirjaa, joista yksi oli South African Garden Month to Month. Pitäisi kysyä, tarvitsevatko he apua joskus.

NYT OLEMME ARTHUR’S ROADIN KULMASSA, JOTEN VOIMME KÄYDÄ KOTONA KAHVILLA, ENNEN KUIN JATKAMME OIKEALLE. MAIN ROAD HAARAUTUU PIAN KAHTIA, JATKAMME REGENT STREETIÄ KADUN OIKEAA LAITAA.

Antikka Gafela Book Shop on kantikseni. Haen sieltä kirjoja lahjoitettavaksi Help2read-organisaatiolle, jolla on lukutaitokampanjoita. Ja itsekin saan sieltä mukavia kirjoja ja lehtiä halvalla. Postimme on tässä lähellä.

African Amber Gallery myy käsitöitä ja muuta sellaista. Sen jälkeen tulee taimitarha, joka myy myös parvekekukkia. Laventelimme ja minttumme ovat täältä.
Casa Nostra on mukava, pieni italialainen ravintola, jossa on vaikka mitä tapahtumia ja ohjelmaa pitkin viikkoa. Sen vieressä on Sakura Sushi Bar ja aasialainen ravintola Tom Yan. Aasialaisia ja erityisesti kiinalaisia ravintoloita täällä on paljon.

Hyvä iso supermarketti, jossa olemme käyneet ahkerasti, on Checkers. Siellä on ilmainen parkkeeraus parkkitalossa asiakkaille. Kaupan yhteydessä on myös alkoholiliike. Olutta saa vain alkoholiliikkeestä, viiniä sen sijaan ruokakaupasta. Toinen iso supermarketti, jossa aluksi kävimme enemmän, on Spar. Se on kauppakeskuksessa, jossa on myös Woolworth’s Food, Vida e Caffé -kahvila, aasialaista ruokaa, kukkakauppa ja kampaamo Kavanagh’s, jonka tyytyväinen asiakas olen.

KÄÄNNY TAKAISINPÄIN REGENT STREETIÄ KOHTI MAIN ROADIA KADUN VASENTA REUNAA.
Cane at home myy korihuonekaluja, joista olen kiinnostunut.

Blink on ihanan seesteisen oloinen sisustusliike. Maanläheisiä sävyjä ja selkeitä linjoja, keramiikkaa ja tekstiilejä. Se on Checkersiä vastapäätä.

Framery on galleria ja kehystämö, jonne veimme vintage-julisteen kehystettäväksi. Vaikka juliste on iso, yllätyimme hinnasta: R1250. Kalliimpaa kuin Suomessa. Frameryn boheemi, kiharatukkainen omistajatar Debby onnistui kehystyksessä oikein hyvin.

New York Bagels deli sopii juutalaiskortteleiden keskelle mainiosti. Testaamatta. Primi Piatti on iso pizza-paikka, jossa on hyvät tarjoukset ja hyvät pizzat.
@home myy sistustavaraa. Ostimme sieltä maljakon ja paistinpannun ja pyyhkeen ja ruokailuvälineitä. Hyvä kauppa.

Regentin kohdatessa Main Roadin on vielä yksi tyylikäs ravintola-kahvila Gesellig. Nimi tarkoittaa afrikaansiksi ”viihtyisää”. Ikävä kyllä sen tarjoilijat ovat jotenkin välinpitämättömiä ja kalseita. Regentin lopussa on myös paloasema ja sen yhteydessä Sea Point -keskus: www.seapointcid.co.za.




PALAAMME MAIN ROADIA ARTHURIN SUUNTAAN OIKEAA LAITAA.
The Showroom esittelee sisustustavaraa ja vaatteita. Ihana tyyli, boheemi, mutta tyylikäs.

Piazza St John -kauppakeskus on jo ihan Arthurin kulmassa ja siellä on lähin ruokakauppamme, erinomainen Woolworth’s Food. Woolworts Books on juuri myös avattu. Keskuksen yläkerrassa on varma valinta kalaravintolaksi Ocean Basket.

Arthurin kulmassa on vielä pankkimme ABSA, jonka punainen valomainos näkyy asuntoomme vuorokauden ympäri. Pankin edessä myydään kadulla afrikkalaisia helmikoruja ja huiveja.

Tarjontaa siis riittää aivan tarpeeksi, eikä Sea Pointista tarvitsisi lähteä yhtään mihinkään shoppaamaan. Lisäksi Main Roadilla on valtava määrä pesuloita, Internet-kahviloita ja kiinteistönvälittäjiä. Sea Pointissa asuu ja työskentelee kaikkien etnisten ryhmien ja uskontokuntien edustajia. Sea Point on kansainvälinen ja vilkas, mutta ainakin valoisaan aikaan aivan turvallinen kaupunginosa. Yöllä en lähtisi yksin kaduille kulkemaan. Meidän taloa vastapäätä on iso ja hyvämaineinen (kolme tähteä) Protea Hotel Sea Point, mikä lisää turvallisuuden tunnetta. Myös taloyhtiömme molemmin puolin on pienempi hotelli. Protea Hotellin vieressä on perheravintola Spur, jossa yleensä syödään burgereita, joten koetamme olla käymättä siellä liian usein. Viihdymme hyvin ja Sea Pointista on kovaa vauhtia tulossa kotimme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.