Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 24. lokakuuta 2011

Green Point Urban Park


Kapkaupunkilaisten uusi lemmikki on tammikuussa 2011 valmistunut Green Pointin puisto. Se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, koska siellä on tilaa peuhata isoilla nurmikentillä, istua piknikillä tai leikkiä leikkipuistoissa. Se on ihan Cape Town Stadionin vieressä. Hienoa, että näin suuri alue aivan keskellä kaupunkia on päätetty jättää rakentamatta ja käyttää sen sijaan asukkaiden virkistyskäyttöön.

Puistolla on myös opettavainen funktio: siellä kerrotaan biodiversiteetistä, veden säästämisestä puutarhassa ja ekologisuudesta. Puisto on myös kasvitieteellinen puutarha, ja monin paikoin kerrotaan kasvin tietellinen nimi. Puisto on vasta istutettu, joten se on vielä kovin matala, mutta nyt jo siellä vierailu on vaikuttava kokemus. Tänne tullaan uudestaan!


Calla kasvaa täällä luonnonvaraisena ojan penkoilla tien vierustoilla, mutta tämä suuri yksilö on istutettu Green Point Urban Parkin sisäänkäynnille. Puistoon ei ole sisäänpääsymaksua, mutta sen portit sulkeutuvat klo 19. Yksi sisäänkäynti on aivan Green Pointin majakan vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.