Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Toffie Pop Cape Town City Hall'issa

Edellisessä postauksessa kerroin, mistä Toffie Popissa on kyse. Kävimme viime lauantaina iltapäivällä festivaalin markkinoilla kiertelemässä ja katsoimme samalla Toffie popin näyttelyt. Tuli kyllä vahvasti sellainen olo, että olimme yli-ikäisiä kuokkavieraita taideopiskelijoiden hipoissa, jotka vasta olivat alkamassa. Emme oikein nähneet mitään innostavaa vaan lähinnä tekotaiteellisia installaatioita, joissa ei ollut mitään omaperäistä. Onneksi markkinoilla myytiin hyvää kahvia (by Origins & Deluxe).

Taideopiskleijoilla oli kuitenkin hieno paikka mellastaa: Cape Town City Hall eli kaupungintalo. Se on menossa remonttiin, joten opiskleijat olivat jopa kirjoitelleet seiniin yms. Hieno rakennus on remontoitu karseasti joskus 70-luvulla maalaamalla kaikki ruskealla ja valkoisella, mikä ei ihan sovi sen tyyliin. Kaupungintalo sijaitsee Grand Paradella ja se on rakennettu 1905. Kuva ulkoapäin: http://en.wikipedia.org/wiki/Cape_Town_City_Hall Kaupungintalon parvekkeelta Nelson Mandela piti kuuluisan puheensa heti vapauduttuaan vankilasta vuonna 1990. Kaupungin hallinto on nykyään Civic Centerissä, koska se ei enää mahdu vanhaan kaupungintaloon, jolle suunnitellaan nyt muuta käyttöä. Auditoriota käytetään jo konserttitilana. Rakennus oli kyllä aika rapistunut, mutta sen vanhasta loistosta oli vielä merkkejä.





Melkein jokaisessa huoneessa oli tämä kyltti! Jotenkin naurettavaa holhousta kaupungintalossa.


Patsaista oli murtunut paloja, maalit lohkeilivat ja pinnat olivat huonossa kunnossa. Mutta kaupungintalosta voi tulla todella hieno, kun se restauroidaan.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.