Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Thelemassa maisemia ihailemassa

Viime lauantaina ajelimme Stellenboschiin ja vierailimme Thelemassa. Tila kustuu itseään nimellä "Mountain Vineyards" eli vuoristoviinitilaksi ja maisemat tilan ympärillä olivatkin upeat. Viileä ja aurinkoinen talvipäivä sopi mainiosti vuoristoilman nuuhkimiseen.

Viini oli myös hyvää. Maistoimme sekä Thelema että Sutherland -sarjan viinejä. Näistä Sutherlandin viinit kasvavat meren lähellä ja Theleman vuoristossa, joten maku oli aika erilainen. Pidin enemmän Thelemasta. Maistoimme kummankin sarjan Sauvignon Blancia ja Theleman Chardonnay'ta, joka on heidän suosituin rypäleensä. Lisäksi maistoimme "The Mint" Cabernet Sauvignonia, jonka mittumainen vivahde tulee eukalyptyspuista, jatka kasvavat viinin vierellä. Theleman kallein viini Rabelais 2008 maksaa R350 eli 35 euroa ja se on Bordeaux-tyyppinen. Ei minusta aivan hintansa väärti, mutta hyvä. Valkoviinipullon saa 7-9 eurolla, ja se oli erinomaista.

Viinitarhan nimi Thelema tulee Rabelaisin kirjoista Pantagruel ja Gargantua. Lue lisää täältä: http://www.thelema.co.za/background/name.php.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.