Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 14. elokuuta 2012

Val de Vie, Boschendal ja Tokara

Meillä oli parin viikon ajan suomalainen pariskunta kylässä ja menimme Marin ja Ilpon kanssa tietysti myös viinitilakierrokselle. Kävimme kolmella tilalla, jotka olivat minullekin uusia: Val De Vie, Boschendal ja Tokara, sekä vanhalla kunnon La Motten tilalla Franschhoekissa. Lounasta söimme Franschhoekissa, missä valinnanvaraa riittää.

Val de Vie sijaitsee Paarlissa, lähellä Franschhoekia. Oli todella kylmä päivä, noin 10 astetta ja sadetta ja tuulta. Näimme vuorien huipulla luntakin. Kaatosateessa kirmasimme autosta Val de Vien maistelutilaan, missä henkilökunta värjötteli takkatulen ääressä. Istuimme pyöreän pöydän ääreen ja suositusten mukaisesti maistoimme kuutta eri viiniä ja maksoimme maistelusta R25 eli pari euroa. Pidimme kaikki erityisesti heidän viinistään Val De Vie Shiraz 2008. Valkoviineistä Val de Vie GVC 2007 (Grenache Blanc, Viognier, Clairette Blanche -sekoitus) oli maukas. Nämä viinit maksoivat R135 - 155 per pullo eli noin 14 euroa.

Val de Vie oli erikoinen viinitila, sillä siihen kuuluu Hevospoolo- ja golfkenttä ja suuri asuinalue eli estate. Kuvia Val de Vien Tasting Roomista:




La Mottesta ostimme erinomaisen pullon 2009 La Motte Shirazia (R126,00). La Mottesta ei tällä kertaa enempää, olen kirjoittanut siitä aiemmin. Katso näitä:
www.la-motte.com
http://kotikapkaupungissa.blogspot.com/2012/04/viikko-sitten-viinitiloilla.html

Seuraava pysähdys oli Boschendal Stellenboschissa. Halusin sinne erityisesti, koska olen ihastunut heidän kuivaan kuohuviiniinsä, joka on saanut lukuisia palkintojakin: Boschendal Cap Classic Grande Cuvée Brut 2007 (R105). Yllätyksekseni kuohuviini olikin tilan lippulaivatuote. Muut viinit eivät olleet kovin ihmeellisiä, ja hinnatkin olivat hapoja R30-80. Viinien esittely oli hätäistä ja pintapuolista. Ostimme pari pulloa Blanc de noir ja Le Bouquet -valkoviinejä (noin 4 euroa / pullo) ja pullon tuota edellä mainittua kuoharia.

Kuvia Boschendalista, missä oli kaunista säästä huolimatta:








Lopuksi menimme Tokaraan, missä oli hyytävän kylmää tuona päivänä. Tasting ei maksanut mitään ja oli hyvin epämuodollinen. Seisomme tiskillä ja meille kaadettiin tilkka viiniä, jota halusimme maistaa. Tarjoilijat kertoivat lyhyesti viinistä. Maistoin muutamaa viiniä ja heidän brändiään, joka oli aika terävää. Seuraavana päivänä join samaa brändiä ravintolassa ruuan jälkeen ja silloin se oli huomattavasti parempaa. Makuaistini ei tainnut enää olla huipussaan. Ostimme punaviiniä Tokarasta, joka on erittäin korkeatasoinen viinitila.

Heidän Tasting Roominsa näyttää tältä ulkoapäin. Sisältä se oli huomattavasti viihtyisämpi: takkatuli ja pehmeät nojatuolit.





Olimme kaikki lopulta sitä mieltä, että La Motte oli paras kokemus. Henkilökunta oli ystävällistä ja tehokasta, esitteli tuotteet asiantuntevasti ja tilat olivat tyylikkäät ja mukavat. Oli kuitenkin mukavaa, että kaikki tilat olivat keskenään niin erilaisia, joten matkalaistemme kokemus oli monipuolinen.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.