Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

lauantai 3. joulukuuta 2011

Bo Kaapin ja Hope Streetin markkinat

Juoksentelimme tänään markkinoilla Martinin, hänen veljensä ja tämän vaimon ja pikkuisen pojan kanssa. Ensin menimme Bo Kaapin Civic Centeriin Wale Stretille. Siellä oli käsityö- ja ruokamarkkinat, joista olin lukenut pikku-uutisen Atlantic Sun -paikallislehdestä. odotin lämmintä ruokaa, mutta tarjolla olikin keksejä, kakkuja, hilloja ja muita säilykkeitä ja mausteita. Myyjät olivat pääosin musliminaisia, Bo Kaap kun on muslimialuetta. Kyseessä oli leppoisa perhetapahtuma, ja paikalla oli aika paljon myyjiä. Kävijöitä oli turhan vähän. Sana ei ole vielä kulkenut näistä markkinoista.

Ostin Pumpkin Spread'ia eli mausteista kurpitsaleviettä, jota syödään leivän tai suolakeksien kanssa. Se oli tosi hyvää, enkä ollut ennen maistanut sitä. Ja ihastuksekseni löysin R100 eli 10 eurolla kenialaisen kikoi-huivin. Olen nähnyt niitä myytävän monessa paikassa, mutta aina paljon kalliimmalla. Huivin voi kietaista vaikka rannalla ympärilleen taikka sitä voi käyttää ohuena piknik-vilttinä. Täältä voit kurkkia, miten sitä käytetään: http://www.kikoy.com/products/products.php?categoryid=6
Ja tämä on minun kikoini:


Tässä katukuvaa Bo Kaapista, civic centeriltä eli vähän niinkuin kunnantalolta katsottuna. Bo Kaap tunnetaan noista värikkäsitä asuintaloista:

Nälkä jäi kuitenkin kaivertamaan, joten suuntasimme Garden Centerin lähellä olevalle Hope Streetille, missä oli toiset markkinat. Ne tunnetaan Hope Street Market -nimellä, ja ne pidetään kauniissa, vanhassa koulurakennuksessa. Siellä oli lämminruokakojuja, muotivaatteita, hilloja ja leivonnaisia ja mitä vaan. Todella suositut ja paljon valkoisemmat sekä myyjien naamaa että kävijöiden naamaa katsottaessa. Mutta oli joukossa muitakin etnisiä ryhmiä, onneksi. Söin mausteista lammasta pitaleivässä, luulen, että sen nimi on shalaz. Ja joimme paikallisen pienpanimon olutta. Olipa mukava kierrellä ja katsella markkinahumua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.