Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

maanantai 5. joulukuuta 2011

Dear Friends: Langa - Rinkeby


Ruotsalaiset opettajat Rinkebyn siirtolaislähiössä Tukholmassa saivat hyvän idean: Koululaiset voisivat alkaa kirjeenvaihtoon eteläafrikkalaisten township-lasten kanssa, ja näin molemmissa maissa asuvat lapset saisivat kuulla, minkälaista elämää eletään toisella puolen maailmaa. Vuoden ajan Kapkaupungin Langassa ja Rinkebyssä asuvat lapset ja nuoret kirjoittivat toisilleen kirjeitä englanniksi ja lähettivät valokuvia arkielämästään. Kirjeenvaihdosta syntyi vuonna 2010 julkaistu kirja Dear Friends, Photographs and letters by youngsters in South Africa and Sweden. Kustantajat Ruotsissa ja Etelä-Afrikassa tekivät myös yhteistyötä: www.tranan.nu ja www.newafricanbooks.co.za

Parasta tässä kirjassa on se, että nuoret tuntevat rakkautta kotipaikkaansa kohtaan. Ulkopuolisia lähinnä säälittää, kun he ajattelevat Langan slummissa tai Rinkebyn ongelmalähiössä asuvia lapsia, mutta he itse näkevät paljon hyvää kotipaikassan. Tästä nuoren kirjoittamasta runosta ei arvaisi, että kyse on yhdestä Etelä-Afrikan suurimmista townshipeistä:

LANGA
Langa is a lovely area
Langa is attractive to tourists
Langa is a nice community
Langa is a great place
Langa is an amazing township

Kirjoittanut: Athenkosi

Toin tämän kirjan mukanani Suomesta ja aion nyt lahjoittaa sen Sea Pointin kirjastoon (parin Harry Potterin kanssa). Kävin siellä perjantaina ja ihastuin siihen. Mukava tunnelma ja paljon kirjoja, vaikka ei ihan uusia. Lastenosasto oli erityisen viihtyisä. Ja sinne on niin helppo lahjoittaa kirjoja, koska kävelen sinne 10 minuutissa. Lukutaitokampanjan kirjat odottavat edelleen olohuoneemme nurkassa, koska meidän pitäisi ajaa esikaupunkiin, minne meillä ei ole muuta asiaa. Mutta vielä ennen joulua viemme nekin kirjat perille. Ja joululahjaksi saan vielä uudenuutukaisen krijastokortin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.