Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

tiistai 15. toukokuuta 2012

Kirjoja kouluihin ja minulle myös

Kassillinen kirjoja, joita olen ostellut pitkin vuotta antikoista hintaan R5 eli 0,50€ per kirja, päätyi Parkhurst Primary -koulun upouuteen kirjastoon. Vain 10 prosentilla Etelä-Afrikan kouluista on kirjasto, ja niinpä vapaaehtoisin lahjoituksin kootaan nyt koulukirjastoja. Otin yhteyttä Book Lounge -kirjakauppaan, jonka uutiskirjeessä kerrottiin, että he kokoavat koulukirjastoa, ja he pyysivät tuomaan kassin kirjakauppaan.
Book Lounge sijaitsee keskustassa, Company's Gardensin lähellä Buitenkantin ja Roelandin risteyksessä. Siellä järjestetään kirjojen julkistamistilaisuuksia, kirjailijatapaamisia ja muita kirjallisuustilaisuuksia. En ole vielä osallistunut niihin, vaikka haluaisin kovasti. Kirjakauppa oli oikein viihtyisä ja sen valikoima oli monipuolinen, vaikka kauppa ei ollut iso. Hyvä tunnelma. Ostin tietysti itselleni kirjan palkkioksi hyvästä teostani. Imraan Coovadian romaani kertoo kimppatakseista ja niiden värikkäästä asiakaskunnasta ja yhteiskunnan ongelmista. Se sijoittuu Kapkaupunkiin ja ymmärtääkseni erityisesti townshipeihin.
Luen parhaillaan Lauren Beukesin Moxylandia, joka sijoittuu Kapkaupunkiin vuonna 2018 ja on hurja scifi-dystopia. Tykkään todella paljon. Beukesin Zoo Citystä kirjoitin aiemmin toisessa blogissa: http://avaincafevoltaire.blogspot.com/2012/03/elaimellista-menoa-joburgissa.html
Kouluihin voi lahjoittaa kirjoja myös Bookeryssa, Book Loungea vastapäätä: http://www.equaleducation.org.za/bookery1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.