Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

torstai 10. toukokuuta 2012

Oliivi-festivaalit Riebeek-laaksossa

Viime sunnuntaina ajelimme Riebeek Valley'hin, joka on sisämaassa, Paarlin jälkeen, noin 70 km Kapkaupungista. Siellä oli vuosittaiset oliivi-festivaalit. Viinialueilla nimittäin viljellään myös oliiveja. Maistelimme erilaisia oliiviöljyjä, oliiveja, tapenadeja ja oliivi-kosmetiikkaa. Samoilla tiloilla oli myös viinintuotantoa, joten maistoimme samalla pari lasia viiniäkin. Maksoimme R80 eli noin 8€ passista, jolla pääsimme kaikkiin kohteisiin. Ensimmäinen pysähdys oli mielestäni paras: Kloovenburg. Siellä oli mukavaa haitarimusiikkia, heinäpaaleja tuoleina, ihan hyvää punaviiniä ja oliivituotteita.
Seuraava pysähdys oli Het Vlock Casteel, missä söimme lounasta. Ruoka oli sellaista festivaaliruokaa, vaikka olikin piirasta ja bobootieta. Tämä vaikutti selvästi enemmän maatilalta kuin viinitilalta, vaikka kyllä siellä viiniäkin tehdään. Jono oli niin pitkä, että emme edes maistaneet heidän viiniään. Oliiveja napsimme kyllä ja kiertelimme markkinoilla.
Riebeek Westin ja Riebeek Kasteelin välissä on viinitila Allersverloren, jonka punaviiniä saa Alkostakin.Se oli pitkään suosikkimme Suomessa, joten halusimme ehdottomasti käydä siellä. Jotenkin viinit eivät kuitenkaan vastanneet odotuksiamme. Martinin mielestä viinimakumme on kehittynyt, mutta minä uskon, että saimme joskus parempaa vuosikertaa. Heidän portviininsä on kyllä hyvää.
Viimeinen pysähdyksemme oli Riebeek Cellars, joiden viini oli aikamoista litkua. Hinnatkin olivat alle R40 per pullo. PAri oliivia nappasimme suuhumme ja lähdimme kotia kohti.
Kaikkialla oli markkinameininkiä, joten mukaamme tarttui seuraavaa: tuoretta nugaata, savustettuja ja balsamico-vinnietikassa marinoituja oliiveja, oliiviöljykäsivoide ja aprikoosihilloa.
Nämä passit ostimme muuten melkein täyteen hintaan eli 150 randia yhteensä eräältä kaupustelijalta ennen ensimmäiseen paikkaan menoa. Tietysti meitä hieman huijattiin: mies oli itse käyttänyt yhden siäänpääsyn kummastakin! Onneksi emme olisi muutenkaan menneet siihen kohteeseen. Ei jäänyt kaivelemaan, koska meillä oli oikein onnistunut päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.