Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Rose's Lime


Olen ihastunut Rose's Limeen ja muihin Rose's juomatiivisteisiin eli cordialeihin. Ajattelin, että juoma on hyvin englantilainen, mutta yrityksen verkkosivujen mukaan kyseessä on alkujaan skottilainen keksintö. Herra Lauchlin Rose alkoi 1860-luvulla myydä valtamerilaivoille limemehua, jossa oli C-vitamiinia, joten se esti keripukkia. Vuonna 1867 Britanniassa säädettiin laki, joka velvoitti kaikki valtamerilaivat antamaan merimiehille limemehua. Tästä alkoi Rose's Limen menestys.

Herra Rose alkoi sekoittaa laimentamattomaan limemehuunsa sokeria ja alkoi markkinoida sitä brittiläisille janojuomana. 1893 herra Rose osti limepuuviljelmän merten takaa Dominicasta ja 1924 juoma oli jo niin suosittua, että hän osti lisää viljelmiä Kultarannikolta. Juoman tarina liittyy siis kolonialismin historiaan monin tavoin, eikä ole ihme, että sitä täälläkin juodaan. Vuodesta 1956 brändin on omistanut tanskalainen Hans Just.

Kuumana päivänä Rose's Lime virkistää kummasti. Nyt meillä on limemehun tai "lime cordialen" lisäksi granaattiomenamehua. Ihanaa kylmänä jäiden kanssa.

http://www.rosesmixers.com/#/history/0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.