Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

perjantai 11. marraskuuta 2011

Camps Bay ja LLandudno lounasaikaan

Eilen kävimme lounaalla Camps Bayssä, joka tunnetaan rannoistaan ja ravintoloistaan. Söin oikein hyvän focaccian ja join lasillisen Chenin Blancia ravintolassa nimeltä Toscana Beach. Kuvat kertovat taas enemmän kuin tuhat sanaa. Kaunista, vaikka viileää. Kesällä Camps Bay on todella suosittu ja ranta on täynnä kauniita ihmisiä näyttäytymässä - tai vain nautiskelemassa auringosta ja merestä.






Sitten jatkoimme eteenpäin Llandudnoon, mikä on hieno ja kallis asuinalue. Sinne ei tavallisesti meillä ole mitään asiaa, mutta Martinin ystävä on vuokrannut ystävineen sieltä talon viikoksi. He eivät vielä ole saapuneet, mutta kävimme katsastamassa alueen. Rannalle voi mennä kuka vain. Meidän käynnillämme ripotteli vettä, ja vatsatanssiryhmä harjoitteli rannalla vähän murheellisen oloisena. Kaunis ranta, ja rauhallinen.






Tämä on ihmeellinen vedenelävä, joita on viime aikoina näkynyt Sea Pointissakin. Sen nimi on afrikaansiksi bloublasie eli suomenenttuna sinipaisuvainen, englanniksi portuguese man of war (!). Se on myrkyllinen elävänä ja kuivuessaan se ratisee jalkojen alla kuin lasi. Se polttaa koskettaessa ja voi saada aikaan pahoja palovammoja vielä pari päivää sen jälkeen, kun eläin on kuollut. Näihin ei siis pidä koskea. Koko ranta oli sinisenä pari viikkoa sitten Sea Pointissa, kun laskuvesi toi näitä rantaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_Man_o%27_War

2 kommenttia:

  1. Se otus on suomeksikin portugalinsotalaiva - suora käännös siis. Kannatti olla aikanaan Jacques Cousteaun Merten salaisuudet -lehden tilaaja.. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Markus, tiedosta. Sinipaisuvainen ei siis ollut oikein, vaikka minusta paljon parempi. Jacques on kyllä minunkin idolini.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.