Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!

torstai 10. marraskuuta 2011

Proudly South African ja Local is lekker

Olen viime aikoina täällä jutellut siitä, että pitää ostaa paikallisia tuotteita, jotta saadaan työllisyys nousuun. Työttömyysaste on noin 25 %. Proudly South African on merkki, joka vastaa suomalaista avainlipputuotteen merkkiä eli kertoo kotimaisuudesta. Alan tarkkailla kulutustavaroita ostaessani, että tuotteessa on tuo merkki.
"Proudly South African is the “buy local” campaign launched in 2001 by government, organised business, organised labour and community organisations (the constituencies represented in the National Economic Development and Labour Council – Nedlac) to boost job creation and pride in “local” by promoting South African companies and their ‘homegrown’ products and services."
http://www.proudlysa.co.za/Index.aspx

Täällä on myös iskulause "Local is lekker" eli "Paikallinen on hyvää". Afrikaansinkielinen sana lekker tarkoittaa enemmän kuin ruotsin läcker eli ei vain herkullista makua vaan mukavaa, rentoa, hauskaa. Auringossa istuminen on lekker, esimerkiksi.

Tässä taasen yksi erittäin lekker paikallinen kenkävalmistaja Green Cross, joka on ollut olemassa jo 1975 alkaen. Kyseessä on terveyskenkämerkki, mutta hyvin tyylikäs sellainen. Itse ihastuin valkoisiin remmisandaaleihin, numero 5203, kolmas ylhäältä. Hinta 50 euroa.
http://www.green-cross.com/Web/Products/listing.aspx?Category=10&MajorCategory=True&Page=5
Green Cross löytyy myös Facebookista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.