Näiden voimalla pysyy lämpimänä säästä ja karmivista uutislähetyksistä huolimatta: aprikoosipiirakka ja villasukat. Sukat kudoin Martinin serkun tytöille ja kakku maistuu hyvältä!
Aprikoosikakku
200g voita
2 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tlk (425g) aprikooseja
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (25-28 cm halkaisijaltaan) ja levitä paikoilleen.
Valuta aprikoosinpuolikkaat ja halkaise ne. Painele lohkot taikinaan kevyesti.
175 asteisessa uunissa paista noin 40 minuuttia uunin alaosassa. Tarkkaile kakkua, paistamisen pituus riippuu uunista.
Voit tarjota kakun konjakkikerman tai jäätelön kanssa.
Lurpss... näyttääpä tuo kakku hienolta tarjottavalta. Pistin reseptisi talteen ja kokeilen sitä piakkoin. Konjakkikerma on varmaan toimiva juttu.
VastaaPoistaKiva, että lomasi on mennyt hienosti ja saadaan taas uutta luettavaa :D
Kiitos Jaana! Olen leiponut tällä reseptillä jo 20 vuotta ja aina onnistuu. Suosittelen.
VastaaPoista