Muutimme mieheni kotimaahan mukanamme vain isot matkalaukut, ja harkitsemme jokaista kotiin liittyvää ostosta tarkkaan. Tutustumme ihmisiin ja uuteen kotikaupunkiimme pikku hiljaa, kortteli kerrallaan. Miten kodista tulee koti toisella puolen maailmaa?
Klikkaa blogipostauksen kuvaa, niin saat kuvat isompina esiin!
tiistai 18. lokakuuta 2011
Delectable eli herkullinen keittokirja
Ostin keittokirjan, joka on kuin tehty minulle. Sen nimi on "Delectable: Food from rural France to urban Cape". Sen on kirjoittanut eteläafrikkalainen kokki Marlene van der Westhuizen ja upeat kuvat on ottanut Stephen Inggs. (Kustantanut Pan Macmillan SA, 2006.)
Westhuizen, tai kutsuttakoon häntä meidän kaikkien helpotukseksi Marleneksi, on vuosien varrella pitänyt kokkauskursseja ranskalaisessa linnassa, Chateau la Creuzettessa, joka sijaitsee Auvergnessa. Pääosan vuotta Marlene kuitenkin asuu perheineen Kapkaupungissa, Green Pointissa. Keittokirjassa on reseptejä sekä Ranskasta että Etelä-Afrikasta, ja ne vaikuttavat aika helpoilta toteuttaa. Kirja on suunniteltu niin, että ainekset ovat saatavilla täällä Kapissa.
Koska olen satunnainen ja laiska kokki, pääsyy tämän kirjan hankkimiseen oli kuitenkin valokuvien herättämä ihastus. Ranskalaista maalaismaisemaa ja -keittiötä sekä villiintynyttä puutarhaa, pikkukyliä ja antiikkiliikkeitä esittävät kuvat ovat aivan yhtä herkullisia kuin reseptitkin. Myös Etelä-Afrikkaa kuvataan hienosti sekä sanoin että kuvin: viinitilat ja merenelävät saavat osansa. Nautinnollista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.